Biyografi

Özen Baş, (PhD, Indiana University) Bilkent Üniversitesi İletişim ve tasarım Bölümünde Doktor Öğretim Üyesidir. Araştırmaları medya ve demokrasi kesişiminde yer almakta; medya mesajlarının ve medya kullanım örüntülerinin farklı sosyodemografik gruplar arası siyasi tutumlar, bilgiye erişimi, ve yurttaş katılımını nasıl şekillendirdiğini incelemektedir. 

Çalışmaları medya içeriği, medya kullanımı ve medya etkileri alanlarını bir araya getirir. Medya ortamlarının siyasi tutumları, duyguları ve siyasi katılımı hangi mekanizmalar yoluyla şekillendirdiğini anlamak; yurttaşların siyasi bilgiyle nasıl karşılaştıklarını, bu bilgiyi nasıl işlediklerini ve bu bilgi doğrultusunda nasıl eyleme geçtiklerini incelemek için nicel ve nitel yaklaşımları birlikte kullanır. Bu süreçleri farklı sosyoplitik bağlamlar içinde değerlendirmeye özellikle önem vermektedir. 

Communication Research, Journal of Communication, New Media & Society ve Social Media + Society gibi uluslararası dergilerde yayınları bulunmaktadır. Türkiye’de sosyal medya, yurttaş etkileşimi ve aktif yurttaşlık üzerine TÜBİTAK destekli bir projenin yürütücüsüdür. Ayrıca dijital medya kullanımı ve izleyiciler üzerine yürütülen ortak araştırmalar da yer almaktadır. Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödülü’ne (BAGEP) layık görülmüştür. 

Araştırma Alanları: Siyasal İletişim, Dijital Medya ve Demokrasi, Medya Kullanımı ve Etkileri, Siyasi Katılım ve Yurttaş Katılımı, Bilgiye Maruz Kalma ve Haber Kullanımı, Medyaya Erişim ve Katılımda Eşitsizlikler, Nicel İçerik Analizi, Karma Yöntem Araştırmaları

Verilen Dersler

  • COMD 302  Siyasal İletişim
  • COMD 358  Profesyonel İletişim 
  • COMD 422  İletişimde İleri Konular 
  • COMD 517  Media Çalışmaları Konuları 
  • COMD 523  Medya ve Gündelik Yaşam 

Seçilen Yayınlar ve Çalışmalar

Devam Eden Projeler 

CV

Kişilere Geri Dön